Om mig

   

Jag heter Eskil Fredriksson och är numera bosatt i Shanghai. Jag är född och uppvuxen i Småland där jag bodde fram tills dess att jag började läsa statsvetenskap i Lund 1999. Mitt intresse för Kina började då jag bodde ett halvår i Hongkong 2000. Efter att under våren 2001 återvänt till Sverige återkom jag för att läsa vid Hong Kong University under hösten samma år fram till 2002 då jag åkte till Dalian i nordöstra Kina för att lära mig kinesiska.

2003 återvände jag till Sverige för att göra färdigt mina studier i Lund och sedermera även Stockholm. Jag har nu en kandidatexamen i företagsekonomi från Stockholms universitet och en magister i statsvetenskap från Lunds universitet. I augusti 2005 återvände jag äntligen till Kina och denna gång Shanghai för att kunna fördjupa mig i det kinesiska språket. Intresset för Kina och specialiseringen mot Kina är något som har följt mig genom mina studier. Särskilt Kinas ekonomi, politik, historia och populärkultur intresserar mig.

Från juli 2006 arbetar jag som finansiell rådgivare på företaget Global Wealth Management i Shanghai. Några planer på att återvända till Sverige har jag inte, jag trivs alldeles för bra i Kina. För den intresserade finns här mitt CV.

 

 


© Eskil Fredriksson 2005. Disclaimer. E-mail: eskil_f@yahoo.se

Senast uppdaterad: 2006-06-08